In beweging

Dialoogtraining (op maat)

Begeleid je regelmatig groepen en wil je jezelf bekwamen in het begeleiden van dialoog? Dan bieden we jou graag een doelgerichte vaardigheidstraining aan!

Na afloop van de training kan je in een werkgerelateerde omgeving het gesprek op een meer diepgaande en verbindende manier voeren. Je hebt verschillende dialogische basisvaardigheden op zak die in veel omstandigheden van waarde zijn.

De training bestaat uit 5 dagdelen verdeeld over 1 middag en 2 hele dagen. Daarbinnen besteden we veel tijd aan het ervaringsleren door dialogen met elkaar te voeren over gezamenlijk vast te stellen thema’s. We reflecteren op waarnemingen van onszelf en elkaar. Ook wordt er een theoretisch kader aangeboden waarin verschillende dialoogvormen en basisprincipes inzichtelijk worden.

In de vijf bijeenkomsten staan we stil bij:

* Basisprincipes van dialoog
* Luisteren, waarnemen en de waarderende aanpak
* Onderzoeken, de socratische aanpak en een dialoogtraject vormgeven
* Consulteren, helen en werken met een spreeksymbool
* Transitie en leiderschap in relatie tot dialoog
* Het vormgeven van een dialoogtraject in een organisatie.

Iedere deelnemer begeleidt een dialoog in de training en krijgt daarop een persoonlijke terugkoppeling. Daarnaast vragen we iedereen zelf een dialoog te organiseren. De trainers begeleiden iedere deelnemer daarin één-op-één.

Praktische informatie:
Data: de komende training start 10 maart en is inmiddels vol. We trainen ook incompany. Neem daarvoor contact met ons op.
Aantal deelnemers: 7 – 14 personen.
Begeleiders: Olga Plokhooij en Renate van der Veen.
De kosten voor het programma op open inschrijving bedraagt € 1.295 exclusief BTW voor organisaties en € 995 exclusief BTW voor particulieren en zzp-ers.

Wil je deelnemen, stuur dan een mail aan olga@olgalouise.nl.

Olga is bereikbaar op 06 2888 4784 en Renate op 06 1489 0474.

De trainers:
Renate van der Veen : Dialoog is voor mij dé manier om op een heel gewone wijze een ongewoon en mooi gesprek te voeren met elkaar. Dialoog brengt je met elkaar in verbinding door persoonlijke ervaringen uit te wisselen, waardoor je de authenticiteit van mensen en de diversiteit tussen mensen ziet. Verrassende invalshoeken naast herkenbare ervaringen. Door meer mensen te leren hoe je dialoog begeleidt, wil ik bijdragen aan dialoog als vanzelfsprekende vorm van gesprek. Ik ben geschoold in diverse vormen van dialoog.

Olga Plokhooij : In Guatemala werd ik mij bewust van de kracht van dialoog. Een oeroude, verbindende gespreksvorm met grote actuele waarde. Door te vertragen in een vrije ruimte en ervaringen uit te wisselen rondom een goed geformuleerde centrale vraag, ontsluit je kennis. Soms ga je daarbij zelfs voorbij aan de kennis van de deelnemers en ervaar je hoe het is als de collectieve wijsheid spreekt. Sinds 2004 verspreid ik de dialoog in Nederland en richtte daartoe onder andere de beweging Nederland in Dialoog op. In juni 2014 reisde ik naar IJsland met een gezelschap om onder andere de IJslandse Althing (dialoog en besluitvormingsproces) te bestuderen.

Renate en Olga reisden in 2012 op uitnodiging van Timu Kota met een groep naar de Palestijnse Gebieden om een lokale dialoogvorm te ervaren en leren. Zie hier de documentaire die Thomas Sykora en Tom van de Beek maakten.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin