Van de website: Creative Minds Unite

Wij zijn Creative Minds, een fluïde netwerk van pioniers die kennis en mensen met elkaar verbinden om de groeiende groep sociale ondernemers wereldwijd te versterken en te inspireren.

In augustus 2011 vertrok een groep creatieve geesten naar Uganda. Dit was een experiment om te kijken wat er zou gebeuren als je de creatieve knooppunten uit onze nederlandse netwerken verbindt aan knooppunten in Ugandese netwerken. Het experiment is meer dan geslaagd! We ontmoetten in drie dagen zo’n 170 pioniers, sociaal ondernemers en changemakers.

Mensen uit de hoek van innovatie, mobiele- en internet technologie, biologische landbouw, onderwijs en een netwerk van Oost Afrikaanse sociaal ondernemers. We zijn ingepalmd door de warme gastvrijheid en spontane humor van de mensen die we ontmoetten. Als een soort “jam-sessies” ontstond bij elke ontmoeting een vorm van co-creatie, brainstormen en samenwerken aan elkaar’s business cases.

In januari 2012 bezochten twee van ons Kampala opnieuw om te onderzoeken of dit experiment wat onze Ugandese vrienden betreft voor herhaling vatbaar is. En dat bleek zeker zo te zijn!

Wij gaan dit programma dus weer organiseren!

Dit voorjaar gaat de eerste groep Creative Minds Unite op pad. We beginnen met 2 a 3 bijeenkomsten in Nederland. De eerste week van juni 2012 zal de ontmoetingsweek in Kampala, Uganda plaatsvinden.

De weg er naartoe, het programma in Kampala en het netwerk dat daaruit ontstaat geven we samen met alle Creative Minds Unite deelnemers vorm.

STAP 1: Kennismaking en selectie in Utrecht.
7 maart 2012

Deze avond is de eerste stap op weg naar een inspirerende en creatieve week vol ontmoetingen in Kampala. De eerste stap op weg naar een netwerk van sociaal ondernemers en veranderaars. Per groep zijn er maximaal 18 plekken.

  • Welkom!
  • Het verhaal achter Creative Minds Unite
  • Gezamenlijk verdiepen in sociaal ondernemerschap en positieve verandering
  • Selectie van deelnemers op geheel “eigen wijze”.

Tijd: 18.30 inloop, 18.45 gaan we van start. De avond duurt tot 22.00
We serveren een lekkere kop soep en wat brood. Aan vegetariërs is gedacht.

Locatie: Swingbo, Muntkade 11 in Utrecht. Contactgegevens en routebeschrijving.

Deelname aan de avond is vrijblijvend. Als je geselecteerd bent, kan je je inschrijving aan het eind van de bijeenkomst meteen rond maken. Neem hiertoe een kopie van je paspoort voor ons mee.