OLGA LOUISE PLOKHOOIJ

Zelf en samen van angst naar liefde bewegen is mijn missie

Gepassioneerd zet ik mijn talent, kennis en vaardigheden in voor mensen en organisaties die bijdragen aan een menswaardige, duurzame en rechtvaardige samenleving. Met dit doel voor ogen begeleid ik ontwikkelprocessen van mensen, organisaties en maatschappelijke coalities. Kenmerkend voor mijn aanpak is warmte en empathie in relatie in combinatie met een scherp gevoel voor verhoudingen, bezieling en waarheid.

 

WAAROM

Al reizend over de aardbol, door werelden, in mijn hoofd en hart, alleen en met anderen, verwonder en verdiep ik me. In stilte, ontmoeting, dialoog, door uitproberen en (zelf)reflectie. Diversiteit is wat me raakt, boeit en inspireert. Samen van verdichting naar verlichting. Het innerlijk werk en kompas dat er uit voortkomen, bepalen mijn koers.

WAT

Vanuit Spirit of the Age en Leerweg Dialoog ben ik werkzaam bij o.a. SER, Rabobank, UWV, Auris, RVO, Rijkswaterstaat, Belastingdienst, CAOP, Gemiva en De Baak. Betekenisvolle uitwisseling van ervaring, talent en kennis vanuit een stevig verbinding met jezelf, elkaar en een maatschappelijk doel, kenmerkt mijn werkzaamheden.

HOE

Ik  betreed nieuw terrein, sta open voor het onbekende. Voor dat wat ontstaat in rust, echte aanwezigheid rond een vraag die voor ligt. Ik koers op rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid. Ik geef dialoog- en leiderschapstrainingen, organiseer reizen voor persoonlijk ontwikkeling, draag bij aan Dialoog Netwerk Nederland en Het Danspaleis.

Maatschappelijke initiatieven

Mijn sociale ondernemerschap uitte zich al in het oprichten van Nieuwe Sociale Praktijk, Stichting Nederland in Dialoog, WORLD=U en pioniersweekenden voor sociaal ondernemers. In projecten als de Ugandees-Nederlandse samenwerking binnen Creative Minds Unite, 7days of inspiration, de Dialoogreis naar Israel en de Palestijnse Gebieden, mijn rol in de raad van inspiratie van Jimmy’s en als bestuurslid van Het Danspaleis

Achtergrond

Na de multidisciplinaire studie Cultuur- en Wetenschapsstudies, bouwde ik (inter)nationale ervaring op binnen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke en ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties. Meer informatie over opleidingen en ervaring op LinkedIn.

 

Interview V&P - maart 2012